Salvia Divinorum; de meest hallucinerende onder de botanische soorten

Filmmateriaal en informatie over de Salvia Divinorum:

Salvia Divinorum is een plant die vanwege haar hallucinerende werking steeds bekender en wijder beschikbaar is geworden. De naam Salvia Divinorum betekent “salie van de voorspellers”. Het kan worden gekauwd, gedronken of gerookt om veroorzaakt ervaringen die uiteenlopen van oncontroleerbaar lachen tot intense en veranderde stadia van bewustzijn. Het wordt beschouwd als de meest hallucinerende natuurlijk voorkomende drug. Vandaag de dag is Salvia bekend onder verschillende namen zoals Ska Pastora, Shepherdess's Herb, ska Maria Pastora, yerba de Maria, hierba María en Sally-D.

Salvia Divinorum:

  • Het effect van Salvia is kortdurend. Hoewel men na inname van salvia normaal gesproken al na vijf een hoogtepunt ervaart, duurt het effect hooguit 45 minuten tot een uur.
  • Het effect na gebruik wordt qua intensiteit vergeleken met dat van LSD. Hoewel LSD een volledig artificiële drug is die in de jaren '50 in laboratoria werd gecreëerd, is Salvia een natuurlijk voorkomen plant. Bovendien kan het effect van LSD wel tot maximaal 8 à 10 uren duren.
  • Het gevoel dat Salvia oproept wordt gerapporteerd als
  • Salvia werd oorspronkelijk gebruikt door Mazatec Indiërs in Mexico voor geestelijke en medische doeleinden. In ceremonies, zou de Mazatec tot wel 100 bladeren van de Salvia plant gebruiken.

Met name onder Amerikaanse jongeren is de drug erg populair. In toenemende mate wordt de ervaring die daarbij doorgemaakt worden, vastgelegd op video en op internet geplaatst. Inmiddels circuleren er duizenden filmpjes op internet. Een voorbeeld hiervan is deze journalist, een zekere Michael Bobbie, die de drug voor het eerst probeert om er vervolgens een artikel over te kunnen schrijven:

Geschiedenis:
Salvia Divinorum wordt al honderden jaren door indianen uit de Mexicaanse provincie Oaxaca gebruikt tijdens psychedelische religieuze riten en genezingsrituelen. Deze sjamanen maakten vooral gebruik van de plant wanneer zij van mening waren dat de oorzaak van iemands ziekte kon worden gevonden in de bovennatuurlijke wereld. De sjamaan raakte met behulp van salvia in een visionaire trans waarin hem werd duidelijk gemaakt welke stappen hij moest ondernemen om de patiënt te genezen.

Gebruik:
Bij het gebruik van Salvia Divinorum ervaart men een korte maar hevige hallucinerende trip. De primaire actieve stof die hiervoor zorgt is Salvinorin-A. Salvinorine A is een sterke selectieve kappa-opioïde receptor agonist. Dit houdt in dat het zich "bindt" aan een bepaalde groep eiwitten (in dit geval de kappa-opioïde receptoren) in het lichaam die hierdoor actief gestimuleerd worden. Dit veroorzaakt een hallucinerende, visioenachtige staat.

Effecten:
De bekende salviaexpert Daniel Siebert beschrijft de hevigheid van een salviatrip aan de hand van niveaus. Zijn S-A-L-V-I-A tripschaal bestaat uit zes stappen:

  • S - Subtiele effecten. Ontspanning en verhoogde zintuiglijke waarneming. Dit niveau is geschikt voor meditatie en kan seksueel stimulerend zijn.
  • A - Anders denken. Kleuren en patronen trekken de aandacht, gedachten worden onlogisch.
  • L - Lichte visioenen. Visioenen met de ogen dicht.
  • V - Vliegend tapijt. Complexe 3-dimensionale, realistische visioenen. Fantasiewereld bij gesloten ogen.
  • I - Identiteitsverlies. Verlies van individualiteit. Ervaringen lijken te versmelten met het Goddelijke.
  • A - Amnesie. Bewustzijnsverlies. Het is mogelijk dat een persoon valt, verstijfd blijft, of gaat slaapwandelen. Gevaarlijk!
    Risico’s:

Risico’s
Hoewel er nog weinig bekend is over de korte- en lange termijn gevolgen Salvia voor het lichaam en psyche, is het belangrijk te onthouden dat een gebrek aan informatie niet betekent dat Salvia veilig is. Teveel websites propageren dit idee dat wanneer niet is vastgesteld dat Salvia schadelijk is, men er vanuit moet gaan dat ze veilig is. Er is niet voldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het gebruik ervan in het Westen om hierover gefundeerd te oordelen.

Bron: er is gebruikt gemaakt van informatie op salvia.net