Stoppen met roken door Hypnotherapie

Hypnotherapie is een toevoeging aan de vele vormen van behandeling die hardnekkige rokers momenteel kunnen ondergaan om te stoppen met roken. Een onlangs gepubliceerd onderzoek toont aan dat de rokers die deze hypnotherapie kregen, na ongeveer zes maanden vaker succesvol gestopt blijken dan een groep mensen die stopten met behulp van nicotinevervangers als kauwgom of pleisters.

De onderzoekers stellen dat hypnotherapie als stop-hulp is blijkbaar werkt, maar dat de betrouwbaarheid van deze methode daarmee niet is bevestigd. De resultaten tonen dat het een nuttig hulpmiddel kan zijn om gemotiveerde rokers te helpen om te stoppen. De resultaten werden op een internationale wetenschappelijke bijeenkomst (CHEST 2007) van de American College of Chest Physicians in Chicago.

Stoppen met roken door Hypnose:
In de studie, volgden de onderzoekers 67 rokers die voor hart- of longproblemen in het ziekenhuis op werden genomen. Elk van patiƫnten werd hulp aangeboden om te stoppen met roken door middel van hypnotherapie, nicotinevervangers of beiden. Zesentwintig weken na het verlaten van het ziekenhuis, bleek dat 50% van rokers die hypnotherapie hadden verkozen effectief gestopt waren. Van de groep die nicotinevervangers gebruikten bleek 16% gestopt. Tot slot bleken 25% van hen die alle hulp hadden afgeslagen nog steeds te zijn gestopt.