Middelen om te Stoppen met Roken

Een Rookverbod in openbare plaatsen wordt in verscheidene Europese landen ingevoerd. Men zou kun zeggen dat er nooit een betere tijd geweest is te stoppen met roken. Maar rokers zouden moeten worden gewaarschuwd: zonder goede hulp is deze taak moeilijk! Statistieken tonen aan dat slechts tussen de 1% en 2% van de rokers er eigenhandig in slaagt te stoppen.

Nicotine is een krachtige stimulantia en een één van de meest verslavende drugs. Die het functioneren van de hersenen beïnvloedt. De nicotine activeert een soort beloningsmechanisme in de hersenen door de afgifte van dopamine: eigen is een sigaret een chemisch ‘gevoel-goed’ product. Dientengevolge voelen de rokers die stoppen met roken zich vaak slecht. Zij associëren het roken van een sigaret met een prettige ervaring en zijn zich niet bewust van het effect van nicotine op de hersenen.

Desalniettemin zijn er miljoenen mensen voorhoed gestopt met roken. U kunt één van hen zijn! Enkele producten die zijn ontiwkkeld die u hiermee kunnen helpen zijn:

  1. Stoppen met Roken met Varenicline (Champix)
  2. Stoppen met roken door Hypnotherapie
  3. Stoppen met Roken & Tieners