Kies een dag om te stoppen met Roken

Zodra u hebt besloten om te stoppen met roken, bent u klaar om een datum te kiezen waarop u stopt. Dit is een belangrijke stap! Kies een specifieke dag in de volgende maand als uw Stop-Dag.

Zorg dat de datum die u kiest niet te ver in de toekomst ligt. Wanneer u te ver vooruit plant geeft u uzelf de tijd te gaan twijfelen. Uiteindelijk kan uw goede voornemen dan verwateren. Wel is het belangrijk uzelf genoeg tijd te geven om uzelf op het stoppen met roken voor te bereiden en tot een goed plan te komen. Het is belangrijk dat u een krachtig besluit neemt te stoppen op de voorgenomen dag! Om-cirkel de dag in uw agenda en kijk er regelmatig naar.

Voorbereiding van het Stoppen met Roken:
Er is niet één juiste manier om te stoppen met roken. De meeste rokers willen zonder ondersteunende producten of geneesmiddelen stoppen met roken. Ze roken door tot de dag waarop ze besloten hebben te stoppen, en doen dat dan ineens. Anderen minderen eerst het aantal sigaretten dat ze per dag roken en stoppen vervolgens definitief. Hoewel het logisch klinkt logisch om geleidelijk te stoppen, blijkt deze manier in de praktijk vaak moeilijk. Hier zijn enkele stappen om u te helpen bij de voorbereidingen:

  • Kies de datum en markeer deze op uw kalender en/of in uw agenda.
  • Vertel familie en vrienden dat u gaat stoppen met roken.
  • Verwijder alle sigaretten en asbakken uit uw huis en auto.
  • Zorg dat u gezonde alternatieven in huis hebt voor wanneer eer zin krijgt in roken. Bijvoorbeeld: suikervrije kauwgom, worteltjes, fruit en rijstwafels
  • Beslis hoe u wilt stoppen met roken. Gaat u gebruik maken van nicotinevervangers of andere medicijnen? Hebt u behoefte aan een stoppen met roken programma?
  • Vraag familie en vrienden die roken om dit niet te doen waar u bij bent.
  • Denk terug aan eerdere pogingen om te stoppen. Probeer te achterhalen wat werkt en wat niet werkt voor je.