Ontwenningsverschijnselen: Omgaan met Irritatie en frustratie ... Zonder te Roken!

Wat kunt u verwachten?
Wanneer u stopt met roken, kunt u het gevoel krijgen snel geïrriteerd te raken en ‘kort-aangebonden’ te zijn. Misschien wilt u eerder de brui geven aan taken dan gebruikelijk en/of kunt u zich steeds minder tolerant ten opzichte van anderen gedragen. Het kan voorkomen dat u in meer ruzies verzeilt raakt.

Wist u dat?
Uit onderzoek is gebleken dat de meeste stoppers toegenomen gevoelens van prikkelbaarheid, woede en frustratie melden binnen de eerste week van het stoppen.
Als gevoelens van prikkelbaarheid, woede en frustratie ontstaan, zijn ze meestal begonnen op de eerste dag, pieken deze tijdens de eerste paar weken, maar verdwijnen binnen een maand.

Wat te doen!?

  • Maak een wandeling.
  • Besteed tijd aan lichamelijk oefening.
  • Verminder het gebruik van cafeïne.
  • Neem regelmatig een warm bad.
  • Neem een minuut om, met je ogen dicht, je te concentreren op je ademhaling. Adem diep in door je neus en uit door je mond, of gebruik andere meditatieoefeningen die u helpen te ontspannen en tot uzelf te komen.

Nicotine en uw lichaam & geest
Wanneer uw lichaam niet langer nicotine krijgt, kunt u het gevoel krijgen prikkelbaar, boos en gefrustreerd te zijn Stoppen met roken zal veranderingen teweegbrengen in de chemie van uw hersenen. Deze chemische wijzigingen kunnen negatieve emoties in je losmaken.


Overige Opmerkingen:
Nicotine ontwenningsverschijnselen kunnen worden verminderd door het gebruik van nicotine vervangende producten. Deze zorgen voor een kleine, stabiele doses van nicotine in het lichaam. Nicotine vervangende producten zijn doeltreffend. Uit onderzoek blijkt dat het slagingspercentage met 50% toeneemt.