Nicobloc & Stoppen met Roken

Vanaf eind september ‘08 is in de apotheek Nicobloc verkrijgbaar; een middel om rokers van de sigaret af te helpen. Nicobloc werd in de VS ontwikkeld en heeft nu groen licht gekregen voor distributie op de Europese markt. Nicobloc wordt op de markt gebracht door Omega Pharma en kost ongeveer 38 euro.


NicoBloc is nieuw product om mensen te helpen om te stoppen met roken. Het is een volledig natuurlijk product dat de hoeveelheid nicotine en teer die u inhaleert vermindert. Wie Nicobloc gedurende een korte periode gebruikt, vermindert zijn/haar afhankelijkheid van nicotine, terwijl Nicobloc tegelijkertijd de gebruikelijke ontwenningsverschijnselen vermindert.

Hoe werkt Nicobloc?
Het gaat om een vloeistof in een flesje. Gedurende de eerste week moet de gebruiker bij elke sigaret een druppel in de filter laten vallen. Na drie weken wordt dat drie druppels. De chemische reactie die in de sigaret ontstaat, zorgt ervoor dat tot 99 procent van de teer en de nicotine niet langer wordt ingeademd en de roker dus langzaamaan afkickt. Na de derde week volgt een programma om het aantal sigaretten af te bouwen. Na zes weken zou de roker helemaal van het roken af moeten zijn. Nicobloc zou in 60procent van de gevallen volledig effectief zijn.

Geen opmerkingen: